Tom Dumoulin pakt de eindoverwinning
NOS WielrennenAangepast

Winnende Dumoulin: paar jaar geleden was ik hier heel nerveus voor

Stralend stond Tom Dumoulin de pers te woord in Geraardsbergen. De eindzege in de BinckBank Tour was na de Giro d'Italia zijn tweede grote doel in een meerdaagse wedstrijd dit seizoen. En beide staan nu op zijn palmares.

"Winnen is altijd mooi", bevestigde Dumoulin. "Dit was mijn doel. Ik ben hier al een keer tweede en een keer derde geweest. Ik kan nu alleen maar lachen."

Zelfbewuste Dumoulin na eindzege BinckBank Tour: dit was mijn doel

"Ik moet echt mijn ploeg bedanken. We hebben de afgelopen dagen heel aanvallend gereden en de koers gemaakt. Vandaag moesten we verdedigen", vertelde Dumoulin.

"Bij de laatste passage van de Muur zat ik even niet mee met Wellens, maar toen reed Søren Kragh Andersen het dicht. Op de Bosberg zat ik weer in het wiel van Wellens en voelde ik dat ik beter was."

Dat bleek in de steile slotkilometers in Geraardsbergen. Terwijl Wellens de voorsten moest laten gaan, ging Dumoulin met succes de sprint aan met Philippe Gilbert en Peter Sagan.

Gegroeid

"Een paar jaar geleden was ik hier heel nerveus voor", bekende Dumoulin. "Je weet dat iedereen tegen je rijdt op zo'n slotdag. Dan is het zaak dat je rustig blijft."

"Ik heb best vaak slechte ervaringen gehad met het verdedigen van een klassement op de slotdag", vervolgde hij. "Dat was soms pech of slechte benen, maar ook te veel bezig zijn met randzaken als 'wat als...'. Het winnen van de Giro heeft daar zeker in geholpen."

Dumoulin doelt onder meer op de Ronde van Spanje van 2015, waarin hij in de laatste bergrit zijn leiderstrui verloor. Volgende week begint die Vuelta met een ploegentijdrit in Nimes. Zonder Dumoulin.

Tom Dumoulin wint de BinckBank Tour 2017

Regenboogtrui(en)?

De Limburger richt zich op de WorldTour-wedstrijden in Montréal en Quebec en daarna op de wereldkampioenschappen in het Noorse Bergen. Met zijn huidige vorm maakt hij kans op twee regenboogtruien: een in de tijdrit en een op de weg.

"Alles is mogelijk, maar dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk", houdt Dumoulin zich op de vlakte. "De tijdrit is mijn doel, daarin maak ik de meeste kans. Of de wegrit me ligt? Ja, maar ik heb liever 30 graden en zon dan 5 graden en regen. En Bergen is de stad met de meeste regenval...."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl