Jeffrey Herlings
NOS SportAangepast

Herlings de sterkste bij MXGP Zwitserland

Jeffrey Herlings heeft zich uitstekend herpakt in de tweede manche van de MXGP-race in het Zwitserse Frauenfeld. De 22-jarige Nederlander kwam als eerste over de eindstreep. In de eerste manche werd hij slechts zesde.

Herlings wist als enige een ronde onder de twee minuten te noteren (1:59.469). Hij eindigde mede daardoor op ruime voorsprong als eerste. Gautier Paulin werd tweede en de derde plaats werd ingeruimd voor Romain Febvre.

Herlings was overall de beste rijder met 40 punten. Gautier Paulin eindigde ook op dat puntenaantal, maar hij wist geen van beide races te winnen waardoor de eindzege naar Herlings ging.

Eerste manche

In de eerste manche moest Herlings onder anderen Antonio Cairoli, leider in het WK-klassement, voor laten gaan. Herlings, die in de trainingen nog een ijzersterke indruk maakte, kwam een slechte start niet meer te boven.

WK-stand

In de WK-stand staat Herlings tweede achter Antonio Cairoli. Het verschil is met nog acht races te gaan groot (605 om 508 punten).

De volgende wedstrijd staat volgende week in Zweden op het programma. Daarna komen de rijders nog in actie in de Verenigde Staten, Nederland en Frankrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl