Dirk Marcellis zorgde voor de 1-1

PEC Zwolle opent seizoen met zege op Roda JC

PEC Zwolle heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. In eigen huis werd Roda JC met 4-2 verslagen.

Roda was voor de rust duidelijk sterker dan een matig spelend PEC. Jorn Vancamp zorgde voor het eerste gevaar, maar de van Anderlecht gehuurde spits zag zijn inzet gestopt door Diederik Boer.

Halverwege de eerste helft kwam Roda op voorsprong dankzij Simon Gustafson. De Feyenoord-huurling scoorde na slordig balverlies van Mustafa Saymak, die eerder namens PEC dreigend was geweest met een hakje.

Bram van Polen was na een half uur dicht bij de 1-1, maar zijn bekeken schot ging net over de kruising. Kort voor rust kwamen de Zwollenaren toch onverwacht op 1-1 dankzij Dirk Marcellis, die binnenkopte uit een hoekschop van rechts van Younes Namli.

PEC was de baas in het tweede bedrijf, waarin Van Polen een hoofdrol speelde. De back gaf de pass waaruit Adil Auassar in eigen doel schoot (2-1) en beging een overtreding op Mikhail Rosheuvel, waarna Gustafson de strafschop benutte:2-2.

Na de 3-2 van Saymak, die na een puike pass van Ryan Thomas de bal over doelman Hidde Jurjus heen lepelde, manifesteerde Van Polen zich weer door de 4-2 binnen te schieten.

Mustafa Saymak heeft PEC Zwolle weer op voorsprong (3-2) gezet