Vanwege het schandaal gingen meerdere pluimveehouderijen op slot
NOS NieuwsAangepast

'Derde Nederlander verdacht in fipronil-zaak'

Het Openbaar Ministerie verdenkt een derde Nederlander in de fipronil-zaak. Dat melden De Telegraaf en het AD. Nick H. zou worden verdacht van betrokkenheid bij de levering van fipronil aan Chickfriend, het bedrijf dat de spil is in het eierschandaal.

H.'s huis in het Brabantse Mill was een van de adressen waar de politie gisteren een inval deed. H. was zelf niet thuis. Vanaf zijn vakantieadres laat hij aan De Telegraaf weten dat hij onschuldig is.

Containers

H. heeft een groothandel in chemische producten voor de agrarische markt. Bij doorzoekingen bij Chickfriend in Barneveld zouden containers zijn gevonden met zijn bedrijfsnaam erop.

Bovendien zou zijn bedrijf aan een Belgische kippenboer krachtvoer hebben geleverd waar fipronil in zat. Op de website van H.'s bedrijf wordt het voer onder meer aangeprezen als "positief voor het immuunsysteem" van het pluimvee.

H. schuift de schuld in de schoenen van Patrick R., de eigenaar van het Belgische bedrijf dat fipronil zou hebben geleverd aan Chickfriend. De twee hadden vroeger samen een bedrijf, maar gingen met ruzie uit elkaar. Volgens H. heeft de Belg nu illegaal de naam van zijn bedrijf gevoerd.

Volksgezondheid

Behalve in Mill deed de politie gisteren op verschillende adressen in Nederland en België invallen. Daarbij werden de twee bestuurders van Chickfriend aangehouden op verdenking van het in gevaar brengen van de volksgezondheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl