NOS VoetbalAangepast

Keizer: plezier komt terug, maar met een rand

Keizer: goede mix om te strijden voor het kampioenschap

Ajax begint het nieuwe eredivisieseizoen zaterdag met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Trainer Marcel Keizer merkt dat de lach bij iedereen langzaam terugkeert, ondanks de uitzichtloze situatie van Abdelhak Nouri. De jonge middenvelder heeft ernstige en blijvende hersenschade opgelopen nadat hij een maand geleden door hartritmestoornissen in elkaar was gezakt tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen.

"De steun voor de familie en Appie is er, maar je ziet dat iedereen weer met wat meer plezier naar de club komt. Ik ben bij hem langs geweest in het ziekenhuis. Ik ben geen dokter, maar zijn situatie is stabiel. Hij kan zelf ademen en zijn hart klopt goed. Maar verder niets. Dat is lastig."

"Het blijft moeilijk", legt Keizer uit. "Je kan heus wel weer met plezier op het veld staan met de spelers, maar het blijft altijd met een rand."

Goede mix

Op sportief gebied jaagt Ajax op de eerste prijs sinds 2014. Keizer gelooft in een titel. "Omdat we een hele talentvolle groep hebben, met ook een paar oudere jongens die weten hoe het werkt. Daarnaast beschikken we over een aantal topspitsen. Bij elkaar hebben we een goede mix waarmee we kunnen strijden om het kampioenschap."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl