NOS SportAangepast

Schippers en Kupers overtuigend naar halve finales

Schippers op WK eenvoudig door op 100 meter

Dafne Schippers heeft zich bij de WK in Londen geplaatst voor de halve finales op de 100 meter. De nummer twee van de WK twee jaar geleden in Peking liep onder regenachtige omstandigheden in haar serie rustig naar de tweede plaats in 11,08 seconden. Marie-José Ta Lou uit Ivoorkust won in 11,00.

Startblok

Schippers was zeer tevreden over haar eerste race. "De start was in orde, daarna heb ik geprobeerd zo weinig mogelijk energie te verspillen", zei de wereldkampioene op de 200 meter, die net als veel andere sprinters niet erg enthousiast is over de startblokken die Londen worden gebruikt. "Helaas zijn het niet de fijnste blokken, maar iedereen heeft er last van."

Thompson sterk

Olympisch kampioene Elaine Thompson, de favoriete voor de wereldtitel, liep eveneens op ontspannen wijze naar de halve eindstrijd. De Jamaicaanse won haar serie in 11,05 seconden.

Ook de Amerikaanse medaillekandidate Tori Bowie plaatste zich met 11,05 eenvoudig voor de halve finales, die zondagavond op het programma staan. De Duitse Gina Lückenkemper was de snelste over zes series. Ze liep als enige onder de 11 seconden: 10,95

Naomi Sedney en Jamile Samuel redden het niet in de series. Sedney liep naar de zesde plaats in 11,43 seconden. Ook Samuel eindigde als zesde, in 11,52 seconden. De twee waren daarmee te langzaam om verder te komen.

Schippers: zin om morgen keihard te lopen

Kupers op imponerende wijze verder

Thijmen Kupers bereikte op indrukwekkende wijze de halve eindstrijd op de 800 meter. Kupers nestelde zich na de start op de tweede plaats, maar met een ferme eindsprint liet hij iedereen achter zich.

Kupers, die twee jaar geleden in Peking ook de halve finales op de WK haalde, won zijn serie in 1.45,53, ruim een halve seconde boven zijn persoonlijk record. "Ik weet dat ik harder kan", keek Kupers terug op zijn race.

Kupers overtuigend naar halve finales 800 meter

De Nederlander wachtte op het laatste rechte stuk keurig tot er een gat kwam en versnelde vervolgens. "De WK-finale is een droom. Twee jaar geleden sprak ik in Peking met mijn coach vooral over hoe we de series moesten doorkomen. Hier hebben we het eigenlijk niet over de series gehad, maar vooral gekeken hoe we de halve finale moeten aanpakken."

De halve finales staan zondagavond op het programma.

Tactisch slimme Kupers droomt van WK-podium

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl