In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Vrouw gaat rijden met 6,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol op

In het Limburgse Meerssen is een vrouw aangehouden omdat ze met 6,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol op was gaan rijden. Op haar weg ramde ze enkele geparkeerde auto's.

De politie kwam in actie na een melding dat een bestuurder na een aanrijding was doorgereden. Agenten troffen de vrouw een paar straten verderop in haar auto, die midden op de weg 'geparkeerd' stond, schrijft 1Limburg.

Buiten bewustzijn

Op het politiebureau moest de 43-jarige vrouw uit Hoensbroek een blaastest doen. Ze bleek 6,5 keer de wettelijke toegestane hoeveelheid alcohol in haar bloed te hebben, een promillage van ongeveer 3,4. Voor de meeste vrouwen zijn een tot twee glazen nodig voor een promillage van 0,5, waarmee je volgens de wet nog mag rijden. Deze vrouw moet dus zeker zo'n vijftien glazen hebben gedronken.

Een arts van de GGD heeft de vrouw onderzocht op het politiebureau. Daarna is ze in een cel haar roes gaan uitslapen. Ieder uur moest ze voor de zekerheid door een agent gewekt worden. Ze is inmiddels weer vrij. Volgens een politiewoordvoerder wacht haar een stevige boete.

Het drinken van zo'n grote hoeveelheid alcohol is gevaarlijk. Bij volwassen ervaren drinkers kan een alcoholvergiftiging optreden vanaf een promillage van 4, meldt verslavingszorg Jellinek. De kans op bewusteloosheid is dan groot. Bij 5 promille raakt een volwassene in coma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl