Tom Dumoulin en Wilco Kelderman
NOS WielrennenAangepast

Barguil weg, Sunweb zet in op Dumoulin en Kelderman

Sunweb zet de komende jaren vol in op de Nederlandse klassementsmannen Tom Dumoulin en Wilco Kelderman. Dat laat de ploeg weten in een reactie op het nieuws dat Warren Barguil de ploeg eind dit jaar verlaat.

De 25-jarige Fransman maakte, nog geen twee weken na afloop van de Tour de France waarin hij een van de smaakmakers was, bekend dat hij per 1 januari onder contract staat bij de veel kleinere Franse formatie Fortuneo-Oscaro.

Een opvallende transfer voor een renner die net het bergklassement, twee etappes én de prijs voor de strijdlust heeft gewonnen in de Tour.

Nog voor de drieweekse ronde door Frankrijk sprak de ploegleiding met Barguil, die nog een contract voor een jaar had. De klimmer, die sinds de Vuelta van 2013 geen overwinning meer boekte, kon in de toekomst niet op de volledige steun van de ploeg rekenen in de grote rondes. Hij kreeg de ruimte om uit te kijken naar ploegen waarin hij wel de kopman zou zijn.

Sunweb spreekt van een 'luxeprobleem met het oog op Kelderman en Dumoulin', renners die nu al de ploeg kunnen leiden, en talenten als Sam Oomen en Lennard Kämna die eraan zitten te komen.

Dumoulin won in 2016 twee ritten in de Tour de France en won dit jaar de Giro d'Italia.

Sfeer was goed

Ondanks dat gesprek was de sfeer binnen de ploeg tijdens de Tour uitzonderlijk goed. Barguil motiveerde zijn kamergenoot Michael Matthews, die net als Barguil twee ritten zou winnen.

Barguil, die ruim vijf jaar voor de ploeg van Iwan Spekenbrink reed, krijgt nu bij Fortuneo alle ruimte om zijn programma samen te stellen. Ongetwijfeld zal de Tour weer een belangrijk doel zijn.

Sunweb hoopt op zijn beurt met Dumoulin op een gunstig parcours voor La Grande Boucle.

Warren Barguil wint twee etappes in de Vuelta van 2013

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl