Bezoekers braken door de hekken en stromen het gebouw binnen
NOS NieuwsAangepast

Afterparty Zomercarnaval Rotterdam loopt uit de hand

Een afterparty van het Rotterdamse Zomercarnaval is uit de hand gelopen door onverwacht grote drukte. Op het feest in het WTC in het centrum van de stad kwamen volgens de politie te veel mensen af. Vanwege het tumult dat ontstond heeft de politie drie mensen aangehouden.

Mensen die naar binnen wilden, moesten urenlang in de rij staan. Voor sommigen duurde dat te lang; zij drongen in grote groepen tegelijk naar binnen zonder dat ze gecontroleerd konden worden. Volgens de politie waren er te weinig beveiligers.

Mari Carmen de Jong was uit Amersfoort gekomen om het feestje bij te wonen. "Mensen werden onrustig en begonnen te schreeuwen. Vervolgens hoorden we een enorm gekletter en keken we achterom en filmden we hoe de hele menigte door de hekken heen brak en massaal naar binnen ging. Echt heel eng."

Politiehond

In het WTC kwamen mensen in de verdrukking en werd er gevochten. De politie greep in om te voorkomen dat er gewonden zouden vallen. Niet iedereen was bereid om te luisteren naar de agenten. Iemand verzette zich hevig, een ander werd bij zijn aanhouding door een politiehond in zijn been gebeten. Na de ongeregeldheden is het feest alsnog van start gegaan. Om 5.30 uur vanochtend was het afgelopen.

Niet uitverkocht

Op de Facebook-pagina van organisator BonBon Entertainment zijn klachten gekomen van mensen die na urenlang wachten niet naar binnen konden. Volgens hen was er te weinig beveiliging en waren er te veel kaarten verkocht. BonBon Entertainment bestrijdt dat. In een verklaring op Facebook zegt de organisatie dat het evenement nog niet was uitverkocht toen het gedrang bij de deur ontstond.

De doorgang ging volgens BonBon Entertainment langzamer dan verwacht, omdat bezoekers grondiger werden gefouilleerd naar aanleiding van een incident met een vuurwapen vorige week.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl