Scheidsrechter Pieter Vink stopt met fluiten in het profvoetbal
NOS Voetbal

Afscheidswedstrijd is Vink niet gegund

Door blessureleed voelde scheidsrechter Pieter Vink zich genoodzaakt om te stoppen in het profvoetbal. Zaterdag zou hij met de oefenwedstrijd Feyenoord - Real Sociedad zijn laatste duel fluiten. Dat is hem echter niet gegund. Een blessure heeft roet in eten gegooid.

"Ik heb deze wedstrijd helaas moeten afzeggen, omdat het gewoon niet gaat met een blessure. Achteraf is het stoppen toch op het juiste moment geweest", vertelde Vink bij Nieuws & Co op NPO Radio 1.

Ruim 20 jaar actief in betaald voetbal

De 50-jarige Vink floot 22 jaar in het betaald voetbal, met vele hoogtepunten. Hij is eerder klaar dan hij hoopte. "Ik heb twee jaar geleden een hamstringblessure opgelopen en lang gerevalideerd. Ik ben teruggekomen, maar de blessure speelde weer op. Ik kan het gewoon niet opbrengen weer een jaar te revalideren."

En dus had de wedstrijd van zaterdag de afsluiting van zijn carrière moeten vormen, maar ook door die wedstrijd gaat een streep. "Daar ben ik wel echt heel zuur van. Woensdag schoot het er weer in. Ik wil geen afscheid nemen als een halve manke."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl