Ronald Koeman

Nederlands getint Everton moeizaam langs Ruzomberok

Everton heeft zijn eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Europa League met de nodige moeite tot een goed einde weten te brengen. De ploeg van trainer Ronald Koeman won thuis met 1-0 van het Slowaakse Ruzomberok.

Het enige doelpunt op Goodison Park viel na 65 minuten toen Leighton Baines zijn schot van richting veranderd zag worden. Doelman Matus Macik was kansloos.

Bij Everton stonden Maarten Stekelenburg, Cuco Martina en Davy Klaassen in de basis. Klaassen werd vlak voor tijd gewisseld.

Het gerenoveerde AC Milan, dat deze zomer al bijna 200 miljoen euro uitgaf aan nieuwe spelers, zegevierde met 1-0 bij het Roemeense Craiova. Ricardo Rodriguez scoorde vlak voor rust.

Hector Hevel hield de Nederlandse eer bij AEK Larnaca hoog. De Nederlander, die eerder bij ADO Den Haag speelde, bepaalde tegen Dinamo Minsk de eindstand op 2-0.