NOS VoetbalAangepast

Pröpper: moeilijk om vanaf de bank een dragende speler te zijn

Pröpper: dit was niet goed genoeg

Davy Pröpper moest donderdagavond bij PSV lang toekijken vanaf de kant en daar had de middenvelder eigenlijk niet op gerekend.

"Het is moeilijk om vanaf de bank een dragende speler te zijn. De uitleg hebben we gehad", zei hij na de teleurstellende 1-0 nederlaag tegen NK Osijek, in de derde voorronde van de Europa League. "Ik hoef het daar niet mee eens te zijn... We hebben gewoon vier goede middenvelders."

Pröpper viel pas laat in. "Ik heb niet het gevoel dat ik mij hoef te revancheren. Je komt een kwartier voor tijd het veld in, het loopt niet, je staat met 1-0 achter. Dan probeer je wat te forceren, dat is niet gelukt."

De Jong: we hebben nog een kans om het goed te maken

PSV-spits Luuk de Jong baalde van het verlies, maar houdt hoop voor de return in Kroatië.

"We speelden tachtig, negentig procent op hun helft. Dan moet je het ook omzetten in kansen en goals. Daar ontbrak het aan. We hebben nog een kans om het goed te maken, dat is het enige wat we kunnen doen."

De Jong is dit seizoen tweede aanvoerder, achter Marco van Ginkel. "Dat is in goed overleg geweest. Ik wil me lekker focussen op dit seizoen. Het is zo besloten. Voor mij is het wat rustiger en dat is ook fijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl