Jozy Altidore

Altidore wijst VS de weg naar zesde Gold Cup

De Verenigde Staten hebben voor de zesde keer de Gold Cup veroverd. De ploeg van coach Bruce Arena versloeg woensdag Jamaica met 2-1 in de finale van het tweejaarlijkse kampioenschap van de Concacaf, de federatie voor lidstaten in Noord-Amerika, Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

De VS kwamen op slag van rust op 1-0 door Jozy Altidore. De voormalig speler van AZ - tegenwoordig uitkomend voor het Canadese Toronto FC - schoot een vrije trap over de muur in de linkerbovenhoek, onhoudbaar voor doelman Dwayne Miller van Jamaica.

Corner

Halverwege de tweede helft kwamen de Jamaicanen op gelijke hoogte. Je-Vaughn Watson nam een corner meteen op zijn voet en tikte de bal binnen.

Vlak voor tijd sloegen de Amerikanen nog eens toe. Met een afstandsschot bracht Jordan Morris de Gold Cup na de zege van Mexico in 2015 weer terug naar de VS.