NOS VoetbalAangepast

'Goal voor Ajax, maar ook voor de familie Nouri'

Van de Beek: deze goal was voor de familie Nouri

Donny van de Beek was in Nice met zijn treffer in de tweede helft belangrijk voor Ajax. Hij droeg de 1-1 op aan boezemvriend Abdelhak Nouri en zijn familie. "Er zat van alles in. Het was een hele belangrijke goal, een extra speciale. Vanaf dat moment gingen we wat beter spelen."

"Ik wil altijd heel graag scoren. Deze goal was voor Ajax natuurlijk, maar ook wel echt voor de familie Nouri. Ik ben blij dat ik dat voor ze heb kunnen doen."

Joël Veltman kreeg kippenvel toen hij na afloop de goal van Van de Beek beschreef. "Het was misschien wel een soort van 'meant to be'."

"Een mooi moment. Je zag hem gelijk met zijn vingers 34 (het rugnummer van Nouri, red.) maken, dan weet je wel hoe diep het zit", aldus aanvoerder Veltman.

Veltman: We hebben de beste papieren

Voor de pauze had Ajax weinig in te brengen tegen Nice. Mario Balotelli bracht de Fransen op een 1-0 voorsprong. "Zeker de eerste helft was niet leuk om naar te kijken. Zij stonden heel compact, het was moeilijk om er doorheen te spelen", zei Veltman.

Na de onderbreking toonde Ajax zich feller en geduldiger. "We kregen meer kansen en voor hetzelfde geld win je nog met 1-2 met die kopbal van Davinson (Sánchez, red.). Maar de 1-1 is denk ik wel terecht. Zij moeten nu komen en zullen ruimtes weggeven. Ik denk dat we de beste papieren hebben", besloot Veltman.

Keizer: we zijn nog lang niet klaar

Trainer Marcel Keizer zag een verschil tussen beide helften. "We wilden te graag in de eerste helft. We zeiden op de bank: geduldiger, geduldiger. De jongens waren in de rust kritisch op elkaar, maar nog steeds met de juiste spirit. Dat hebben ze de hele wedstrijd wel getoond."

De 1-1 is een prima uitgangspositie voor Ajax, al blijft Keizer bescheiden. "Het is een dooddoener, maar we zijn nog lang niet klaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl