Een ander reuzenkonijn
NOS Nieuws

Luchtvaartmaatschappij aangeklaagd om dood reuzenkonijn

Er komt een rechtszaak over de dood van Simon, een reuzenkonijn van bijna een meter lang. Het dier werd drie maanden geleden dood gevonden in het bagageruim van een toestel van United Airlines bij aankomst op het vliegveld van Chicago.

Simon was de zoon van 's werelds grootste konijn, dat 1 meter 30 lang is. De eigenaren, een groep zakenmannen uit Iowa, wilden het megakonijn laten meedoen aan shows en er zo geld mee verdienen. Ze hadden het dier net gekocht.

Ze eisen nu van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij een vergoeding voor misgelopen inkomsten. Ze willen ook weten waarom Simon al kort na zijn dood op 20 april werd gecremeerd en dat nooit is onderzocht waaraan hij is doodgegaan. In een brief aan United werd om opheldering gevraagd, maar daar kwam nooit een antwoord op.

Arts en leggings

United Airlines lag niet zo lang geleden ook al onder vuur nadat een arts met geweld uit het vliegtuig was gesleept. Er moesten passagiers uit omdat de vlucht overboekt was. Niemand wilde vrijwillig het toestel verlaten, waarna United willekeurig mensen aanwees.

Ook was er een rel toen twee meisjes bij de gate werden tegengehouden omdat ze een legging droegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl