Neymar
NOS Voetbal

Neymar in Brazilië vrijgesproken van belastingfraude

Neymar hoeft zich geen zorgen meer te maken over een vervolging in een langlopende zaak wegens mogelijke belastingontduiking in Brazilië.

"We zijn verheugd dat de zaak is geseponeerd", meldde zijn vader aan persbureau Reuters. "Dit toont aan dat al onze handelingen legaal waren."

De Braziliaanse fiscus liet in 2015 weten dat Neymar voor bijna 20 miljoen euro aan belastingen had ontdoken. Het ging om niet gedane afdrachten van inkomsten bij Santos en FC Barcelona en verdiende sponsorgelden tussen 2011 en 2014.

Neymar kreeg in eerste instantie een boete 60 miljoen. Nadat hij daartegen in beroep was gegaan, werd dat bedrag al gehalveerd. Doordat de zaak nu is geseponeerd, hoeft Neymar in het geheel geen boete meer te betalen.

Onterecht

"Het waren vier jaar van onterechte beschuldigingen, die mij, mijn familie en de werknemers van ons bedrijf hebben geschaad", aldus de vader van Neymar, die als zaakwaarnemer optreedt van zijn zoon.

Neymar heeft in Spanje ook problemen met de fiscus. Daar hangt hem een celstraf van twee jaar boven het hoofd plus een boete van tien miljoen euro.

In Spanje hoeven veroordeelden zonder strafblad niet de cel in als de straf twee jaar of minder is. Neymar zou in dat geval gewoon kunnen blijven spelen voor FC Barcelona.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl