Pellegrini kaapt goud weg voor de neus van McKeon en Ledecky

Federica Pellegrini heeft bij de WK zwemmen in Boedapest het goud veroverd op de 200 meter vrije slag. De Italiaanse zwemster was dankzij een uitstekende eindsprint net iets sneller dan de Amerikaanse Katie Ledecky en de Australische Emma McKeon: 1.54,73.

Pellegrini stunt tegen Ledecky

Ledecky en McKeon noteerden exact dezelfde tijd (1.55,18) en deelden daarmee het zilver achter Pellegrini. De 20-jarige Ledecky, titelverdedigster en olympisch kampioene op de 200 vrij, ging op jacht naar haar vierde titel dit toernooi.

De Amerikaanse leed echter haar eerste nederlaag op een WK. Tot nu toe won ze op drie WK's twaalf keer goud.

Derde wereldtitel

McKeon ging zoals verwacht hard van start en had na 150 meter nog altijd de leiding. De Australische zwemster hield stand tegen de torenhoge favoriete Ledecky, maar werd toch nog gepasseerd door wereldrecordhoudster Pellegrini.

"Mijn strategie was om mijn eigen wedstrijd te zwemmen", vertelde Pellegrini. "Dat betekent dat ik in de laatste 50 meter ga versnellen. Ik ging op z'n minst voor een medaille. Dit is ongelooflijk. Aan winnen had ik nooit gedacht."

Pellegrini: aan winnen dacht ik niet

De 28-jarige Pellegrini won op de WK van 2005 al zilver op de 200 meter vrije slag en is nu de eerste zwemster die op zeven WK's op rij een medaille wint.

In 2009 en 2011 werd ze ook al wereldkampioene op de 200 meter vrije slag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl