In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Agressieve bewoner verpleeghuis mishandelt medebewoners

In een verpleeghuis in Hellevoetsluis heeft een bewoner in de afgelopen maanden drie medebewoners mishandeld. Familieleden van de slachtoffers hebben aangifte gedaan bij de politie. De Inspectie voor de Gezondheidszorg doet onderzoek naar de meldingen.

Volgens de politie gaat het om een "verwarde of demente bewoner". Een van de slachtoffers is naar eigen zeggen hard op zijn hoofd geslagen. De 82-jarige man liep in juni enkele kneuzingen op en deed aangifte bij de politie.

Gebroken neus

Bij een van de twee andere gevallen werd een 84-jarige bewoonster mishandeld, met zware kneuzingen in haar gezicht als gevolg. "Mijn moeder is met een stok geslagen. Als haar slapen waren geraakt, dan was ze er niet meer geweest", zegt Yvonne Melskens tegen RTV Rijnmond.

"Mijn vader had twee weken eerder al aangegeven dat deze agressieve bewoner apart moest worden gezet, omdat hij toen ook al iemand een gebroken neus had geslagen en er wellicht meerdere slachtoffers zouden vallen."

De moeder van Melskens woont inmiddels in een ander verpleeghuis. De verwarde man zou na de mishandeling andere medicatie hebben gekregen. Vervolgens heeft hij toch opnieuw een medebewoner aangevallen.

Onbekende maatregelen

De zorgorganisatie van het verpleeghuis schrijft in een reactie: "We vinden het verschrikkelijk wat er is gebeurd en dat is ook de reden dat we direct na dit ingrijpende incident zelf melding hebben gedaan bij de inspectie."

Careyn wacht het onderzoek van de inspectie af en wil verder niets kwijt. Ook wil de zorgorganisatie niet zeggen welke maatregelen precies zijn genomen om herhaling te voorkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl