Het Radboudumc in Nijmegen
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Gynaecoloog geschorst na seks met zwangere patiënte

Een 42-jarige gynaecoloog is voor een half jaar geschorst vanwege een seksuele relatie met een patiënte tijdens zijn opleiding in het Radboudumc. Het Regionaal Tuchtcollege in Eindhoven heeft de straf opgelegd.

De man krijgt ook zes maanden voorwaardelijke schorsing, voor het geval dat hij binnen twee jaar weer de regels overtreedt. Hij had in 2009 geregeld seks met een zwangere vrouw in de behandelkamer van het Nijmeegse ziekenhuis.

Excuses

De vrouw en haar partner kwamen wegens een vruchtbaarheidsprobleem terecht bij de gynaecoloog in opleiding. Toen de vrouw alsnog op natuurlijke wijze zwanger was geraakt, kregen zij en de arts een seksuele relatie. Als vriendendienst maakte de arts zonder medische noodzaak echo's voor het stel. Hij maakte daarvan geen aantekeningen in het patiëntendossier.

De gynaecoloog heeft toegegeven dat hij was gezwicht voor de vrouw, meldt Omroep Gelderland. Dat kwam volgens hem door haar emotionele verhaal en haar avances. Hij heeft zijn excuses aangeboden aan de partner van de patiënte en hulp gezocht bij een psychotherapeut.

Advertentie via Ster.nl