Maaike de Waard
NOS SportAangepast

Toussaint en De Waard net niet snel genoeg in series

Kira Toussaint en Maaike de Waard zijn er op de WK zwemmen in Boedapest net niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales op de 50 meter rugslag. Ook Ben Schwietert slaagde er niet in de halve finales te bereiken op de 100 meter vrije slag.

De 23-jarige Toussaint, die maandag al in de halve finales van de 100 meter rugslag strandde, zwom in de series met 28,30 de zeventiende tijd en de drie jaar jongere De Waard werd met 28,42 negentiende. Alleen de beste zestien gaan door naar de halve finales.

Toussaint en De Waard snel klaar op 50 meter rugslag

De Chinese Fu Yuanhui liet met 27,21 de beste tijd noteren. Daarmee bleef ze slechts 0,15 boven het acht jaar oude wereldrecord van haar landgenote Zhao Jing.

"Ik voelde me echt heel goed en ik had echt verwacht dat ik beter zou zwemmen. Dit is wel even een klap", zei De Waard over haar optreden.

Ook Toussaint reageerde teleurgesteld. "Dit was niet goed en het is gewoon echt balen", aldus Toussaint. "Ik heb er op dit moment geen verklaring voor."

Schwietert

Ben Schwietert zwom in zijn series op de 100 meter vrije slag een tijd van 49,41. Dat was de 31ste tijd. Cameron McEvoy was met 47,97 het snelst.

"De winst zat hem voor mij in de opening. Dat ging volgens mij wel iets beter", aldus Schwietert. "Maar ik betaal dat wel weer terug aan het einde. Daar moeten we nog heel hard aan werken."

Bijrol voor Schwietert in series 100 vrij

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl