De ouders van Charlie
NOS NieuwsAangepast

Ouders opnieuw bij de rechter: mag Charlie thuis sterven?

De ouders van baby Charlie stonden vandaag opnieuw voor de rechter in Groot-Brittannië. Gisteren maakten ze bekend niet langer te strijden voor een experimentele behandeling in de Verenigde Staten voor hun zoon. Nu is hun laatste wens voor Charlie om hem thuis te laten sterven.

Maar die wens kan het Londense ziekenhuis niet eenvoudig in vervulling laten gaan. Charlie ligt aan de beademing en die apparatuur kan niet zomaar thuis worden neergezet. De advocaat van de familie zegt dat dat wel degelijk kan.

Medische apparaten

Charlie is 11 maanden oud en heeft de zeldzame ziekte MDDS. Hij wordt in leven gehouden door medische apparaten. Zodra die worden uitgezet, zal hij overlijden.

Volgens het ziekenhuis hebben de ouders geen duidelijk plan hoe ze Charlie thuis willen verzorgen. De artsen vinden dat, in het belang van Charlie, wel noodzakelijk. "De intensieve zorg die Charlie in het ziekenhuis krijgt thuis regelen, is niet eenvoudig."

Het ziekenhuis heeft bemiddeling aangeboden om samen een plan op te stellen, maar de ouders hebben dat afgewezen. De rechter doet nog geen uitspraak, en wil dat het ziekenhuis en de ouders er zelf uitkomen. Lukt dat niet, dan komt zijn oordeel morgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl