KM na zijn vrijlating in Suriname
NOS NieuwsAangepast

Rapper van SFB opgepakt met wapen

Rapper Kaene M. is zaterdag na een optreden in Amsterdam met de groep SFB opgepakt, omdat hij een geladen wapen bij zich had. Het Parool meldt dat iemand uit het publiek had gezien dat hij een wapen bij zich droeg tijdens het Urban Music Festival in het ArenaPark. De politie bevestigt het verhaal.

Kaene M., alias KM, is vandaag weer vrijgelaten vanwege "bijzondere persoonlijke omstandigheden". Dat heeft de rechter-commissaris besloten. Het Openbaar Ministerie maakt bezwaar tegen die beslissing, maar in de tussentijd is KM wel weer op vrije voeten. Een van de voorwaarden van zijn vrijlating is dat KM niet mag optreden op het Kwaku Summer Festival aanstaande zaterdag.

Een woordvoerder van de politie zegt dat er vrijdag ook al wat te doen was rond Kaene M. Toen belde hij vanuit de Q-Factory in Amsterdam zelf 112, omdat hij bedreigd zou zijn met een wapen. De politie is toen met een arrestatieteam uitgerukt.

Politie kent KM al

Volgens Het Parool werden zes bezoekers gecontroleerd met getrokken pistool. Twee van hen zijn aangehouden. De politie tegen de NOS: "We hebben toen behoorlijk uitgepakt, maar hij deed geen aangifte. Vervolgens loopt hij de volgende dag wel zelf met een wapen rond."

De politie denkt dat er meer aan de hand is, maar zolang het onderzoek loopt wil de woordvoerder daar niets over zeggen. Hij wijst er wel op dat Kaene M. vaker met de politie in aanraking is geweest: "Het is niet de eerste keer dat hij met zijn plasje bij de dokter komt."

Seks met minderjarige

De rappers van SFB (Strictly Family Business) kwamen eerder in het nieuws vanwege seks met een minderjarige. Ze filmden dat en deelden het op sociale media. In Suriname werden drie van de vier leden daarvoor veroordeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl