NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 25 juli: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, vanochtend nog enkele buien maar in de middag wordt het droog en schijnt de zon af en toe. Het wordt een graad of 19. Morgen overwegend droog en met 22 graden iets warmer.

Wat heb je gemist?

Israël haalt de metaaldetectoren weg bij de ingang van de Tempelberg in Jeruzalem en vervangt ze door andere "geavanceerde technische middelen". Ook het cameratoezicht bij de heilige plaats wordt afgeschaald, heeft het kabinet bekendgemaakt. De detectiepoortjes waren neergezet bij de Tempelberg nadat twee Israëlische politiemensen daar bijna twee weken geleden waren doodgeschoten.

Israëlische veiligheidstroepen ontmantelen de poortjes

De geboren Groninger Pete Hoekstra is door president Trump voorgedragen als nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Den Haag. De Senaat moet de benoeming nog goedkeuren. Hoekstra verhuisde als 3-jarige peuter met zijn ouders naar Michigan. Van 1993 tot 2011 zat de Republikein in het Huis van Afgevaardigden. Hij was drie jaar hoofd van de inlichtingencommissie van het Huis. De 63-jarige Hoekstra spreekt nauwelijks Nederlands. Toch werd zijn naam vaker genoemd als ambassadeurskandidaat.

Sire start vandaag een speciale campagne met als titel: laat jij jongens nog wel jongens zijn? Volgens Sire wordt jongensgedrag, zoals stoer doen en stoeien, steeds minder getolereerd en komen jongens daardoor vaker in de knel. De campagne bestaat onder meer uit filmpjes met beelden van ravottende jongens die risico's nemen met daarbij de vraag of ze wel genoeg ruimte krijgen om zich te ontwikkelen.

De campagne: Laat jij jouw jongen genoeg jongen zijn?

Wetenschappers waarschuwen voor het gevaar dat jongens die te veel worden afgeremd sneller hun concentratie verliezen, minder gemotiveerd raken en dus minder presteren.

Verder vandaag...

De Moerdijkspoorbrug die Zuid-Holland met Noord-Brabant verbindt is de komende 2,5 week dicht vanwege werkzaamheden. De brug krijgt nieuwe rails die minder snel slijten en minstens tien jaar meekunnen. Ook wordt de brug zelf verstevigd. Vorig jaar moest de brug ook een aantal keren dicht, dat was voor spoedreparaties. De andere spoorbrug over het Hollands Diep, waarover de Hogesnelheidstrein rijdt, blijft gewoon in gebruik. Verder zet NS bussen in.

Vandaag ontmoeten de twee machtigste mannen van Libië elkaar in Parijs. Premier van de Eenheidsregering, Fayez al Serraj en zijn rivaal uit het oosten, generaal Khalifa Haftar gaan met elkaar om tafel. Het gesprek is geregeld door de Franse president Macron.

In Rotterdam begint vanmiddag het festival Rotterdam Unlimited. Dat is een vijf dagen durend kunst- en cultuurfestival. Zaterdag is het hoogtepunt met de jaarlijkse straatparade van het Zomercarnaval. Vanmiddag begint het feest met de Belgische band Mariachi Reloaded.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl