Jared Kushner
NOS NieuwsAangepast

Kushner: al mijn handelingen waren zuiver

Jared Kushner heeft nogmaals gezegd dat hij op geen enkele manier heeft samengespannen met Rusland. De schoonzoon van president Trump deed dat in een verklaring, direct na zijn verhoor door de Senaatscommissie die onderzoek doet of en hoe Rusland heeft geprobeerd de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden.

"Al mijn handelingen waren zuiver. Ik heb niet samengespannen met Rusland en ik ken niemand die dat wel heeft gedaan." Hij zei dat Trump de presidentsverkiezingen heeft gewonnen omdat hij de beste kandidaat was. "En iets anders suggereren is een belediging van iedereen die op hem heeft gestemd."

Nog voor het verhoor verspreidde hij een schriftelijke verklaring van elf pagina's, waarin hij zei niets verkeerd te hebben gedaan. Hij geeft toe vier keer contact gehad te hebben met Russen, maar die ontmoetingen waren volgens hem niet ongepast. Ook ontkent hij in zijn verklaring dat zijn ondernemingen gefinancierd zijn met Russisch geld.

Communicatiefout

Kushner is een adviseur van president Trump. Om die rol te kunnen krijgen, moest hij worden onderzocht door de inlichtingendiensten. Een onderzocht persoon moet ontmoetingen met buitenlanders vermelden, maar Kushner deed dat niet. Dat lag volgens hem aan een communicatiefout.

Het gesprek tussen Kushner en de commissie duurde drie uur. Wat daarin is besproken, wordt niet openbaar gemaakt. Morgen moet hij voor een commissie van het Huis van Afgevaardigen verschijnen, om over hetzelfde onderwerp te praten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl