De vrachtwagen waar de migranten in werden gevonden
NOS Nieuws

Overleden migranten Texas haalden om de beurt adem

De chauffeur van de vrachtwagen in Texas waarin gisteren acht dode migranten werden gevonden, is aangeklaagd voor mensensmokkel met de dood tot gevolg. Hij kan daarvoor de doodstraf krijgen.

Toen de politie de truck vond op een parkeerplaats in San Antonio, zaten er 38 mensen in. Acht waren al overleden, twee stierven later in het ziekenhuis. Bijna twintig migranten liggen nog in het ziekenhuis, enkele zijn er slecht aan toe.

De slachtoffers waren uitgedroogd en oververhit. In San Antonio wordt het op het moment overdag tegen de 40 graden. Er was geen water aanwezig in de vrachtwagen en er was nauwelijks ventilatie. De inzittenden moesten tijdens de reis om de beurt adem halen door een gat in de vrachtwagen.

Te voet

San Antonio ligt zo'n 240 kilometer van de dichtstbijzijnde grensovergang met Mexico. Maar volgens de autoriteiten is de vrachtwagen waarschijnlijk niet de grens overgegaan. Mensen die vanuit Mexico illegaal de grens oversteken, doen dat meestal te voet, om later te worden opgepikt.

De migranten kwamen onder meer uit Mexico en Guatemala. Onder de overlevenden waren kinderen tussen de 10 en 17 jaar oud. Vermoedelijk hebben er veel meer mensen in de vrachtwagen gezeten, volgens de autoriteiten meer dan honderd. Een deel van hen is mogelijk gevlucht of opgehaald door bekenden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl