NOS SportAangepast

Sjöström en Hosszu maken favorietenrol waar op WK

Sarah Sjöström en Katinka Hosszu hebben bij de WK zwemmen hun wereldtitels geprolongeerd op respectievelijk de 100 meter vlinderslag en de 200 meter wisselslag.

De Zweedse Sjöström veroverde voor de derde keer op rij en de vierde keer in totaal de wereldtitel op de 100 meter vlinderslag. Met 55,53 bleef ze maar 0,05 seconde verwijderd van haar eigen wereldrecord.

Regerend olympisch kampioene Sjöström zat bij het keerpunt 0,34 onder haar eigen toptijd, maar haalde het net niet. Zondag maakte Sjöström al indruk in de finale van de 4x100 meter. Als startzwemster klokte ze 51,71 en daarmee verbeterde ze het wereldrecord op de 100 meter vrij.

De Australische Emma McKeon, die in Rio de Janeiro als zevende eindigde, greep zilver in 56,18. De Amerikaanse Kelsie Worrell (negende in Rio) liet 56,37 noteren en dat was goed voor de bronzen plak.

Goud voor Hosszu

Katinka Hosszú liet de zwemhal in Boedapest op haar grondvesten schudden door voor de derde keer op rij WK-goud te pakken op de 200 meter wisselslag.

Hosszú wint 200 meter wisselslag opnieuw

De 27-jarige Hongaarse, die in Rio de Janeiro bij haar vierde olympische deelname drie keer goud won (ook op deze discipline), bleef met 2.07,00 de Japanse Yui Ohashi en de Amerikaanse Madisyn Cox ver voor.

Sydney Pickrem uit Canada, die de derde tijd zwom in de halve finales, hield het om nog onbekende redenen na 50 meter voor gezien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl