Coach Arno Havenga spreekt zijn speelsters toe tijdens het duel met Rusland
NOS SportAangepast

Protest waterpolosters na verloren tussenronde afgewezen

Het protest dat de Nederlandse waterpolosters hadden ingediend na de verloren tussenronde tegen Rusland op het WK in Boedapest, is afgewezen. Dat meldde de voorzitter van de Russische zwembond, die in eerste instantie door de FINA op de hoogte werd gebracht.

De Nederlandse delegatie kreeg pas na een flink aantal telefoontjes opheldering van de bond.

Waterpolosters uitgeschakeld op WK

Het protest ging over een Russische time-out, die werd aangevraagd terwijl Nederland in balbezit was. Dat is volgens de spelregels niet toegestaan en levert normaal gesproken een penalty op voor de partij die balbezit had. Na veel ophef besloot de arbitrage echter de Russische time-out toch toe te staan.

De Nederlandse waterpolosters eisten dat het duel deels zou worden overgespeeld, maar die eis werd niet gehonoreerd door de internationale zwembond FINA.

"Ze varen blind op de woorden van de arbitrage, videobeelden zien ze niet als bewijs", aldus een woordvoerster van het Nederlands team. Technisch directeur André Cats van de zwembond onderzoekt nog of Nederland het hogerop kan zoeken.

Troostprijzen

De waterpolosters zijn na de afwijzing veroordeeld tot het spelen van duels om de plekken 9 tot en met 12. Daarin is Nieuw-Zeeland maandag om 12.10 uur de eerste tegenstander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl