De kisten van het echtpaar
NOS NieuwsAangepast

Echtpaar begraven na 75 jaar in het gletsjerijs

In het Zwisterse dorp Savièse zijn de lichamen van Marcelin en Francine Dumoulin begraven. Een gletsjer gaf hun lichamen vorige week prijs na 75 jaar in het ijs.

"Dit is de mooiste dag van mijn leven", zei een 79-jarige dochter bij de ceremonie. "Eindelijk hebben we onze ouders gevonden. Hoe kunnen we verdrietig zijn; we waren altijd bang dat we hen niet zouden terugvinden."

Marcelin en Francine (40 en 37) verdwenen op 15 augustus 1942 toen het echtpaar de bergen in ging om hun vee te voeren. Van hen ontbrak elk spoor, tot een pistenbulychauffeur hun gemummificeerde resten tien dagen geleden aantrof op de Tsanfleuron Gletsjer, op 2600 meter hoogte.

De gemummificeerde lichamen werden vorige week gevonden

Met een dna-test werden de vermoedens om wie het ging snel bevestigd.

"Ze zijn er weer", zei dominee Jean Varone bij de begrafenis. "We hebben lang naar hen gezocht, maar eindelijk hebben we hen gevonden."

Bij de ceremonie waren veel inwoners van Savièse aanwezig, vooral oudere inwoners wisten zich het drama van destijds nog te herinneren. Bij de uitvaart waren ook twee dochters van Marcelin en Francine, hun andere vijf kinderen zijn inmiddels overleden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl