Jozy Altidore en Clint Dempsey vieren feest na het bereiken van de finale van de Gold Cup

Dempsey en Altidore schieten VS naar finale Gold Cup

De Verenigde Staten hebben voor de tiende keer de finale van de Gold Cup bereikt. De gastheer van het toernooi klopte in Arlington Costa Rica met 2-0.

Clint Dempsey was in zijn thuisstaat Texas de grote man. De middenvelder viel in de 66ste minuut in, gaf even later na een knappe dribbel de pass waaruit Jozy Altidore (oud-AZ) de 1-0 liet aantekenen en schoot acht minuten voor tijd de vijfvoudig winnaar met een slim genomen vrije trap naar de finale.

Dempsey evenaart Donovan

De 34-jarige Dempsey, die na een lang verblijf in de Premier League afgelopen seizoen weer in eigen land actief was bij kampioen Seattle Sounders, speelde zijn 136ste interland en maakte daarin zijn 57ste doelpunt.

Hij is nu met Landon Donovan topscorer aller tijden van zijn land. Alleen Cobi Jones (164) en Donovan (157) speelden meer interlands voor de VS dan Dempsey.

Tegenstander

Zondagnacht spelen Mexico en Jamaica om de tweede finaleplaats. Het zou de zesde keer in de historie van de Gold Cup kunnen worden dat Mexico en de Verenigde Staten in de finale tegenover elkaar staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl