Anderlecht na het veroveren van de landstitel vorig jaar

Anderlecht heeft met Supercup eerste prijs binnen

Anderlecht is winnaar geworden van de Belgische Supercup door in eigen huis met 2-1 te winnen van Zulte Waregem. Met z'n dertiende Supercup staat regerend landskampioen Anderlecht er nog maar één achter op Club Brugge.

Anderlecht was het eerste kwartier niet bij de les en mocht niet klagen dat de schade beperkt bleef tot één tegengoal: uit een voorzet van Nill De Pauw kopte Davy De Fauw, oud-speler van Sparta en Roda JC, al in de derde minuut raak.

Blunderende keeper

Pas in de loop van de eerste helft had Anderlecht de boel op orde. Meteen na rust gaf de blunderende keeper Louis Bostyn de 1-1 cadeau. Hij voorkwam een hoekschop, maar veegde de bal daarbij voor de voeten van Sofiane Hanni, die simpel kon scoren.

Nadat Adrien Trebel na een uur de 2-1 had binnengekopt, kwam de thuisploeg niet meer in de problemen.

Anderlecht won de Supercup in 2014 voor het laatst. Vorig jaar ging de prijs naar Club Brugge.