Jordan Spieth
NOS SportAangepast

Spieth sterk op Brits Open, record Grace, Luiten uit toptien

De Amerikaan Jordan Spieth begint met een voorsprong van drie slagen op zijn landgenoot Matt Kuchar aan de slotdag van het Brits Open. Spieth maakte met -5 al indruk, maar de Zuid-Afrikaan Brendan Grace stal de show met -8, de laagste score ooit op een majortoernooi.

Grace, die ternauwernood de cut gehaald had, kwam dankzij acht birdies uit op 62 slagen en klom dankzij die topscore veertig plaatsen en staat nu vijfde. 31 spelers kwamen op majors uit op 63 slagen.

Spieth leverde net als op de eerste dag een bogeyvrije ronde af. Kuchar gaf een slag toe op Spieth, maar bleef wel zijn naaste belager. Zeven birdies, een bogey en een dubbele bogey leverden -4 op.

Joost Luiten

Joost Luiten toonde karakter na een matige start op de derde dag. Hij opende dramatisch op Royal Birkdale: voor de eerste hole had hij zes slagen nodig, twee boven par. Maar na de zesde hole had hij de schade al weggewerkt.

Luiten, gedeeld tiende na twee dagen, liet naast de double bogey drie birdies en een bogey noteren op de frontnine. Ook de backnine sloot hij af op par na een bogey en een birdie. Hij staat nu gedeeld achttiende op elf slagen van Spieth, in 2015 winnaar van de Masters en de US Open.

"Ik denk dat ik tevreden mag zijn als ik zondag in de toptien eindig. Daar ga ik voor", zei Luiten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl