Frankrijk niet langs Oostenrijk, Zwitserland de sterkste tegen IJsland

Frankrijk niet langs Oostenrijk op EK

De nummer drie op de wereldranglijst Frankrijk had bijzonder veel moeite met Oostenrijk, de nummer 24 van de wereld. Beide ploegen wonnen hun eerste groepsduel en waren aan elkaar gewaagd in deze wedstrijd, die eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Na een klein half uur spelen kwam Oostenrijk op voorsprong door een doelpunt van Lisa Makas. In de tweede helft was het de beurt aan Frankrijk. Een hoekschop werd snoeihard binnengekopt door Amandine Henry, die toch al bezig was aan een uitstekende wedstrijd.

De Franse middenvelder kon haar ploeg echter niet naar de overwinning schieten, want een schot twintig minuten voor tijd werd knap gepareerd door doelvrouw Manuela Zinsberger van Oostenrijk.

Zwitserland de sterkste tegen IJsland op EK

Zwitserland in hard duel langs IJsland

In dezelfde groep wist Zwitserland eerder op de avond de tweede groepswedstrijd te winnen. Op De Vijverberg in Doetinchem werd er in een stevig en hard duel met 2-1 gewonnen van IJsland.

In een rommelige eerste helft waren het de IJslandse vrouwen die op voorsprong kwamen. Een mooie pass van Dagny Brynjarsdóttir bereikte Fanndis Fridriksdóttir die voor de 1-0 zorgde na een half uur.

Keeper Thalmann werd minutenlang behandeld aan haar hoofd en hervatte de wedstrijd met een tulband
    Een uitzinnige Bachmann na haar treffer, dat uiteindelijk de winnende treffer bleek te zijn

Tien minuten later maakte Lara Dickenmann gelijk voor de Zwitsers. Ramona Bachmann maakte kort na rust de tweede voor Zwitserland, dat uiteindelijk het winnende doelpunt bleek te zijn.

Het spel lag na een klein uur spelen minutenlang stil toen Gunnhildur Jonsdóttir botste op de Zwitserse doelvrouw Gaelle Thalmann. Beiden konden de wedstrijd hervatten; Thalmann met tulband.