NOS WielrennenAangepast

Froome's ploegleider Knaven opgelucht: ongelukje zit in klein hoekje

Sky's ploegleider Knaven: ongelukje zit in een klein hoekje

Chris Froome werd op de voorlaatste dag van de Tour geen moment in verlegenheid gebracht. Volgens ploegleider Servais Knaven nam de Brit, die de afstand op de concurrentie juist vergrootte, echter bewust niet al te veel risico.

"Een ongelukje zit in een klein hoekje", aldus Knaven, die zich uit bijgeloof niet had geschoren. "Je weet nooit wat er kan gebeuren; je ziet een paar mannen bochten missen en situaties verkeerd inschatten."

Froome blijft overeind in tijdrit, Urán passeert Bardet

Ondanks zijn wat behoudende rijstijl kwam Froome nog akelig dicht in de buurt van Romain Bardet. Tot een pijnlijke ontknoping, waarbij de Fransman kort voor het binnenrijden van het Vélodrome werd ingehaald, kwam het niet. "Hard rijden waar je hard kunt rijden en gecontroleerd rijden in de bochten", verklaarde Knaven de tactiek.

Geen ritzege

Froome schrijft de Tour voor de vierde keer op zijn naam, maar een ritzege was hem tijdens deze editie niet gegund. "Dat is jammer, maar het belangrijkste is dat hij de Tour wint", aldus Knaven.

Froome: dit geeft een geweldig gevoel

"Met Landa, Uran en Bardet behoort hij tot de beste klimmers en hij is ook een van de betere tijdrijders. Dat moet je hebben om de Tour te winnen..."

Froome's teamgenoot Mikel Landa verraste door Bardet nog bijna van het podium af te stoten. Hij kwam echter een seconde tekort. Een aanval op zondag werd door Knaven weggelachen.

'Geweldig gevoel'

Na afloop van de tijdrit, waarin hij uiteindelijk derde werd, sprak Froome van 'een geweldig' en 'overweldigend' gevoel.

"Het zat dicht bij elkaar voorafgaand aan de tijdrit en het ging er nog echt om. Dit is de meest zwaarbevochten Touroverwinning", zei Froome, die op de persconferentie aankondigde dat hij later dit jaar meedoet aan de Ronde van Spanje.

Zondag wordt Froome gehuldigd in het bijzijn van zijn dierbaren. "Ik heb net met mijn vrouw gesproken en ze komt over met mijn zoon", aldus Froome. "Ik kan niet wachten ze te zien..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl