Marco van Ginkel in het shirt van Chelsea

Van Ginkel, al vijf seizoenen te huur

Nieuwkomers bij een club moeten altijd even wennen, maar dat geldt niet voor Marco van Ginkel. De middenvelder van Chelsea is opnieuw verhuurd aan PSV, voor het derde seizoen op rij. "Ik ken de meeste mensen wel, dat is op zich een fijn gevoel."

En toch is het na drie verhuurperiodes aan PSV, een verhuurperiode aan AC Milan en een periode bij Stoke City de vraag wat Chelsea nou eigenlijk met de middenvelder wil. "Dat weet ik ook niet, dat zou je aan hen moeten vragen. Natuurlijk heb je de ambitie om het eerste te halen, maar dat wordt wel moeilijk."

Heeft Van Ginkel al geopperd dat de kampioen van de Premier League hem nu maar eens moet gaan verkopen? "Dat zou kunnen ja", lacht van Ginkel. "Wie weet achter de schermen."

  • Pro Shots
    Marco van Ginkel heeft gescoord voor Milan
  • Pro Shots
    Marco van Ginkel hoopt bij PSV veel aan spelen toe te komen
  • Pro Shots
    Marco van Ginkel had vorig jaar een belangrijk aandeel in het kampioenschap van PSV.
  • Pro Shots
    Teleurstelling bij Marco van Ginkel

Maar dit seizoen is hij gewoon weer in Eindhoven en ligt de focus bij PSV. De afgelopen jaren kwam de middenvelder pas in de winterstop over, nu is hij er vanaf het begin bij.

In het eerste jaar won hij de titel, het tweede jaar was er een om snel te vergeten. "Toen ik kwam, stonden we al een aantal punten achter, dat was moeilijk. Ik heb PSV wat te bieden en dat geldt andersom ook."

En dus is de ambitie van huurling Van Ginkel dit seizoen duidelijk. "Ik wil veel spelen en belangrijk zijn voor het team en dat wil ik een heel jaar volhouden." En waar hij volgend jaar dan speelt? Dat ziet de international dan wel weer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl