Chris Froome in het geel tijdens de eerste tijdrit van de Tour de France van vorig jaar
NOS SportAangepast

De sport van zaterdag bij de NOS

In de Tour de France valt vandaag de definitieve beslissing, de winnares van La Course wordt bekend, de Nederlandse waterpolosters strijden op de WK om een plaats in de kwartfinales en er zijn twee duels bij het EK voetbal voor vrouwen. Allemaal vandaag te zien bij de NOS.

De sportdag begint om 13.05 uur met de beslissing in La Course, de vrouwenkoers in de slipstream van de Tour de France. Donderdag was Annemiek van Vleuten oppermachtig bij de beklimming van de Col d'Izoard en dus begint zij vandaag met een voorsprong van 43 seconden aan de 23 kilometer lange achtervolgingskoers in de straten van Marseille.

La Course is live te zien op NPO 1, NPO Sport en NOS.nl.

Van Vleuten ongenaakbaar op Col d'Izoard

Als de vrouwen klaar zijn, worden de straten van Marseille het domein van de mannen. De twintigste etappe van de Tour de France is een tijdrit over 22,5 kilometer met één venijnige klim van 1,2 kilometer à 9,5 procent. Rond 17.30 uur weten we of Chris Froome zijn vierde Tourzege (virtueel) op zak heeft.

De Tour is rechtstreeks te volgen vanaf 13.55 uur via NPO 1, NPO Sport, NOS.nl, Radio Tour de France op NPO Radio 1 en via een liveblog. Vanaf 21.25 uur blikken Dione de Graaff, Herman van der Zandt en hun gasten uitgebreid terug in De Avondetappe.

Het profiel van etappe 20, een tijdrit in Marseille

De Nederlandse waterpolosters kunnen zich bij de WK in Boedapest - ondanks de nederlaag van donderdag tegen Hongarije - alsnog plaatsen voor de kwartfinales. Dan moet er in een tussenronde wel worden gewonnen van Rusland.

Om 20.30 uur duiken we het zwembad in. De wedstrijd is live te volgen via de stream op NOS.nl. Later op de avond is er in Studio Sport en op NOS.nl een samenvatting te zien.

EK voetbal

Bij het EK voetbal voor vrouwen staan twee wedstrijden in groep C op het programma. Om 18.00 uur staan IJsland en Zwitserland tegenover elkaar in Doetinchem. Om 20.45 uur wordt in Utrecht het duel tussen Frankrijk en Oostenrijk gespeeld.

De uitzendingen van zaterdag 22 juli

TijdProgrammaWaar?
13.05 uurLa Course NPO 1, NPO Sport en NOS.nl
13.55 uurTour de FranceNPO 1, NPO Sport en NOS.nl
14.00 uurRadio Tour de FranceNPO Radio 1
18.00 uurEK voetbal: IJsland-ZwitserlandNPO Sport en NOS.nl
18.45 uurSportjournaalNPO 1 en NOS.nl
19.00 uurLangs de LijnNPO Radio 1
19.25 uurTourjournaalNPO 3 en NOS.nl
20.30 uurWK waterpolo: Nederland-RuslandNOS.nl
20.45 uurEK voetbal: Frankrijk-OostenrijkNPO Sport en NOS.nl
21.25 uurDe AvondetappeNPO 1 en NOS.nl
23.25 uurStudio SportNPO 1 en NOS.nl
23.57 uurJournaal met sportNPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl