NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 22 juli: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, vandaag eerst buien in het oosten, later in het noordoosten en in het zuidwesten. Verder ook zon en het wordt 25 tot 27 graden. Ook morgen buien en maximaal 21 graden.

Wat heb je gemist?

De Amerikaanse minister van Justitie, Sessions heeft wel degelijk met de Russische ambassadeur Kisljak gesproken over de verkiezingscampagne van Donald Trump, schrijft The Washington Post. Kisljack zou dat hebben verteld tegen zijn chefs. Sessions was tijdens de campagne een belangrijke adviseur van presidentskandidaat Trump. Dat hij had gesproken met de Russische ambassadeur was al bekend, maar Sessions heeft steeds gezegd dat die gesprekken niet over Trumps' campagne gingen.

De draad kwijt met alle onthullingen rondom Trump en de Russen? Bekijk dan onderstaande video:

Trump en de Russen: wat gebeurde er de afgelopen tijd?

De politie heeft vorig jaar ruim de helft van de aangiftes die binnen kwamen niet behandeld, meldt het AD. Van de 930.000 geregistreerde misdrijven werden er 511.000 afgelegd. Vooral aangiftes als fietsendiefstal en vernieling zouden niet in behandeling worden genomen. Ook zouden vooral aangiftes die binnenkomen via internet in de prullenbak verdwijnen. De krant schrijft verder dat vorig jaar ruim 16.000 zaken werden afgebroken wegens gebrek aan menskracht.

Zoals verwacht heeft de Poolse Senaat ingestemd met de omstreden wet op de hervorming van de rechtspraak. De wet regelt dat het parlement bepaalt wie er wordt benoemd bij de Raad voor de Rechtspraak. Die Raad regelt de aanstellingen bij onder meer het Poolse hooggerechtshof. Volgens critici betekent dat het einde van de onafhankelijke rechtspraak in Polen. President Duda moet de wet nog ondertekenen, de verwachting is dat hij dat wel gaat doen.

Leden van het Burgerplatform houden protestbordjes omhoog waarop staat 'onafhankelijke rechtbanken'

Na de fouten met de bevruchting van eicellen bij het UMC Utrecht zijn tot nu toe geen verkeerde bevruchtingen geconstateerd. Dat zegt het ziekenhuis tegen de NOS. Eind vorig jaar bleek dat in instrumenten die bij de bevruchting werden gebruikt, andere zaadresten waren achtergebleven. Bij dna-tests bij veertien paren zijn geen fouten aan het licht gekomen.

Verder vandaag...

Er worden nieuwe pogingen gedaan om de hardnekkige hooibrand in de grotten bij Maastricht te blussen. Het gaat dan om een bluspoging met een speciaal apparaat, dat grote hoeveelheden water de grot inspuit. Gisteren probeerde de brandweer tevergeefs het vuur onder controle te krijgen.

Brand een grot bij Maastricht, nog geen oplossing

Bij de Westergasfabriek in Amsterdam wordt vanavond een massa-meditatie gehouden. Onder leiding van een aantal monniken en bekende yoga-instructeurs gaan honderden mensen er mediteren, en ook nog voor een goed doel. Opbrengsten van dit evenement gaan naar stichting Make-A-Wish Nederland dat de wens van ernstig zieke kinderen in vervulling laat gaan.

Chris Froome moet vandaag nog 22,5 kilometer overleven in een tijdrit, dan heeft hij zijn vierde Tourzege binnen. Froome verdedigt 23 seconden op Romain Bardet en 29 tellen op Rigoberto Urán.

Het profiel van etappe 20, een tijdrit in Marseille

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl