Verdachte Mark de J. in actie tijdens het NK tennis
NOS Nieuws

Familie Mark de J. looft 40.000 euro uit voor tip die zijn onschuld bewijst

De familie van Mark de J., de tenniscoach die ervan wordt verdacht van de moord op zakenman Koen Everink, stelt een beloning beschikbaar voor een tip waaruit blijkt dat De J. onschuldig is. De tip die leidt tot het aanhouden van de dader levert 40.000 euro op.

Dat heeft Peter R. de Vries bekendgemaakt in RTL Boulevard. Tips kunnen worden doorgegeven via de speciaal voor dit doel opgezette website tipons.nu. Er is een onderzoeksbureau ingeschakeld om de tips na te gaan. De Vries spreekt van "een ultieme poging" om te proberen de onschuld van De J. aan te tonen. De voormalige coach van tennisser Robin Haasse ontkent elke betrokkenheid bij de moord.

Schuld

Het Openbaar Ministerie verdenkt De J. ervan dat hij Everink in maart 2016 met messteken om het leven heeft gebracht. Hij was als laatste bij Everink thuis in Bilthoven, in zijn auto zijn bloedsporen van Everink gevonden en hij heeft een mogelijk motief: hij had een schuld van bijna 28.000 euro bij de zakenman. Dat geld zou hij hebben gebruikt om te pokeren. Mogelijk hadden de twee ruzie over de afbetaling.

Hoewel hij de schijn tegen zich heeft (hij had ook zoektermen in zijn iPad staan die verwezen naar de moord, zoals 'wapen', 'Everink' en 'halsslagader', Everinks kostbare horloge lag verstopt bij De J.'s zus) houdt De J. vol dat hij onschuldig is. Hij stelt dat hij na vertrek uit Everinks woning is overmeesterd door drie of vier mannen, die volgens hem de moord moeten hebben gepleegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl