NOS VoetbalAangepast

Twaalf cameraploegen bij PSV: 'Circus Lozano' is geopend

Twaalf cameraploegen bij PSV: 'Circus Lozano' is geopend

Zelden waren er zoveel cameraploegen bij een spelerspresentatie van PSV. Vooral voor een Mexicaanse dribbelaar die de harten van de fans in Eindhoven moet veroveren. De verwachtingen zijn torenhoog, maar Hirving Lozano is er klaar voor.

In de ochtend liet de miljoenenaankoop zich voor het eerst zien op het zonnige trainingsveld in Eindhoven. Na de training werd hij in het stadion, samen met Derrick Luckassen en Marco van Ginkel, gepresenteerd voor de massaal uitgerukte binnen- en buitenlandse pers.

De presentatie zou oorspronkelijk op De Herdgang zijn, maar het trainingscomplex bleek te klein voor de belangstelling. Want Lozano is ondanks zijn jonge leeftijd - hij is 21 jaar - al een grote meneer in Mexico.

"Geen idee waarom ik zo populair ben", reageerde de aanvaller in alle bescheidenheid. "Maar ik ben wel heel dankbaar dat zoveel mensen op mijn presentatie af zijn gekomen."

Lozano, die zijn volledige familie mee naar Eindhoven had genomen, was deze zomer 'hot' op de transfermarkt. Hij kon naar veel clubs. De Mexicanen Andrés Guardado en Héctor Moreno, inmiddels alweer weg uit Eindhoven, speelden een rol in de transfer.

"Ze zeiden veel positieve dingen over de club en vertelden mij dat dit een goede stap in mijn loopbaan is."

'Chucky'

Ook al is hij pas een paar dagen bij de groep, iedereen noemt hem al 'Chucky', zijn bijnaam. Dat komt omdat hij de opmerkelijke gewoonte heeft om ploeggenoten tijdens een trainingskamp te laten schrikken door onder hun bed vandaan te komen. Net als de pop 'Chucky' in de film Child's Play.

Maar hoe wil hijzelf genoemd worden? "Ach, het mag allebei. Ik word al vanaf de jeugd zo genoemd", aldus Lozano, die vorige maand nog met Mexico actief was op de Confederations Cup, waar Duitsland in de halve finale met 4-1 te sterk bleek.

Hirving Lozano ontvangt uit handen van clubicoon Willy van der Kuijlen zijn PSV-shirt

Voor zijn komst werd er al veel gesproken over de 21-jarige international. De transfer liet namelijk even op zich wachten. Het was voor technisch manager Marcel Brands een flinke klus, en ook een prijzige: Lozano kost PSV naar verluidt zo'n tien miljoen euro.

Toen de transfer een maand terug werd beklonken, begon Brands direct de verwachtingen te temperen. "We moeten niet denken dat we een heilige hebben binnengehaald die PSV in z'n eentje kampioen maakt", zei hij toen.

Zelfs Brands verbaast zich over enorme aandacht voor Lozano

Tijdens de presentatie vandaag was zelfs Brands een beetje verbaasd over alle aandacht. "We hebben zelf soms niet in de gaten hoe groot hij is in Mexico. Dat hebben we al een beetje gemerkt op social media, waar het echt ontplofte."

Brands vindt de aandacht voor zijn aankoop leuk, maar beseft dat het ook extra druk met zich meebrengt. "Maar dat is hij wel gewend in Mexico. Na deze presentatie kan hij zich weer op het voetbal focussen. Dat is goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl