Bericht dat Hansa is overgenomen door de politie
NOS Nieuws

Verdachte handelsplaats Hansa Market voorlopig vrij

Een 28-jarige man uit Krimpen aan den IJssel die is gearresteerd in het onderzoek naar de illegale marktplaats Hansa Market is voorlopig op vrije voeten. Hoewel de rechter-commissaris op verzoek van het Openbaar Ministerie wel zijn bewaring heeft bevolen, is hij door persoonlijke omstandigheden toch vrij.

De man werd gisternacht aangehouden in het onderzoek naar Hansa Market. Gisteren haalden de politie en het OM de darknet-site offline. De politie blijkt de illegale online marktplaats bijna een maand zelf te hebben beheerd.

De Krimpenaar wordt ervan verdacht dat hij via de marktplaats drugs heeft verkocht. Ook wordt hij verdacht van het witwassen van criminele opbrengsten. In zijn huis en een kelderbox werden verpakkingen gevonden waarin vermoedelijk drugs werden verstuurd. Er zijn ook contant geld, een computer en een usb-stick in beslag genomen.

2,7 miljoen euro

Op Hansa Market werden onder meer drugs, juwelen en nep-merkartikelen verhandeld. Door de website in het geheim naar Nederland te verplaatsen en daar te beheren, wilde de politie zoveel mogelijk kopers van Hansa op het spoor komen. Het Team High Tech Crime van de politie heeft verder 1158 bitcoins in beslag genomen, omgerekend 2,7 miljoen euro.

Behalve de Krimpenaar zijn nog drie drugsdealers aangehouden. Die worden volgens het OM niet voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl