Vliegveld Lelystad
In samenwerking met
RTV Oost

Aanvliegroutes Lelystad Airport opnieuw bekeken

De aanvliegroutes naar Lelystad Airport worden opnieuw bekeken. Dat meldt staatssecretaris Sharon Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer.

De resultaten moeten er na de zomer liggen, de definitieve routes worden in november vastgesteld, schrijft RTV Oost. Het is de bedoeling dat het vliegveld vanaf april 2019 gebruikt wordt als nevenvestiging van Schiphol.

Onderzoeksbureau Helios gaat kijken naar de gevolgen van de routes voor de twee oostelijke provincies en de recreatieve luchtvaart. Dit gebeurt naar aanleiding van Kamervragen.

Die op hun beurt zijn ingegeven door protesten van de provincies Gelderland en Overijssel. Dijksma zegt dat ze die serieus neemt.

1800 meter

De vliegtuigen zullen op weg naar Lelystad Airport relatief laag vliegen, op 1800 meter, omdat het hogere deel van het luchtruim al vergeven is. Ze passeren daarbij natuurgebieden als de Veluwe, de Sallandse Heuvelrug en de Weerribben.

Gelderland signaleert dat de nieuwe routes, die onlangs werden vastgesteld, ook het einde betekenen voor het recreatieve vliegveld Teuge en het Nationaal Paracentrum daar. Ook zweefvliegen op het Overijsselse Lemelerveld wordt onmogelijk.

Twee weken geleden bracht een actiegroep de geluidsoverlast voor de Zwolse wijk Stadshagen in kaart. De vliegtuigen dalen daar naar 900 meter.

Advertentie via Ster.nl