Maarten van der Weijden
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Maarten van der Weijden wil Het Kanaal overzwemmen: heen en terug

Maarten van der Weijden wil Het Kanaal over zwemmen: heen en terug. Hij verwacht hier ongeveer twintig uur over te doen. Hij ziet het als een uiterste uitdaging.

De tocht is 65 kilometer lang, maar vanwege eb en vloed valt die afstand iets langer uit. "Ik verwacht er ongeveer twintig uur over te doen", zei de zwemmer tegen Omroep Brabant.

Van der Weijden zwemt van het Franse Cap Gris-Nez naar Dover in Engeland. Hij gaat ook weer zwemmend terug. "Zo'n tocht is meditatief. Na twee tot drie uur kom je in een trance en ga je door. Ik geniet van de weg er naartoe."

Hij legde eerder forse afstanden af in open water. In juni zwom Van der Heijden van Amsterdam naar Rotterdam. En vorig jaar zwom hij 42,2 kilometer voor het goede doel. Voor KWF Kankerbestrijding zwom hij zo'n elf uur lang in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Met de actie haalde hij ruim 43.000 euro op.

De marathonzwemmer kreeg in 2001 de diagnose acute leukemie: een agressieve vorm van kanker. Hij onderging een stamceltransplantatie en genas.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Advertentie via Ster.nl