Dylan Groenewegen

De sport van vrijdag bij de NOS

De Tour de France verlaat de Alpen, twee nieuwe wedstrijden bij het EK voetbal voor vrouwen, Diamond League in Monaco en bij de WK zwemmen staat de 25 kilometer in open water op het programma. Er is weer genoeg sport vandaag.

Laten we beginnen met de Tour. De negentiende rit is de laatste heuvelachtige etappe met drie bergen van de derde categorie. De laatste kans dus voor avonturiers, want morgen is er een tijdrit en zondag de slotetappe naar Parijs.

De Tour is vandaag live te volgen vanaf 14.10 uur via NPO 1, NPO Sport, NOS.nl en eerder al via een liveblog. Radio Tour de France op NPO Radio 1 begint om 14.00 uur. In De Avondetappe zijn Marianne Vos, Henk Lubberding en Danny Nelissen te gast.

Het profiel van etappe 19, een rit van ​Embrun naar Salon-de-Provcence

Geen Oranje vandaag bij het EK voetbal voor vrouwen, maar wel Zweden-Rusland (18.00 uur) en Duitsland-Italië (20.45 uur). Beide duels zijn live te zien op NPO Sport en NOS.nl.

Bij de WK zwemmen is vandaag de 25 kilometer in open water met Sharon van Rouwendaal bij de vrouwen en Marcel Schouten bij de mannen. Olympisch kampioene Van Rouwendaal heeft na twee afstanden nog geen medaille. Lukt dat haar op de valreep alsnog?

Beelden van beide races zijn te zien in het Sportjournaal en op NOS.nl.

In Nieuwsuur zien we Usain Bolt zijn laatste Diamond League-race in Monaco lopen. Na de WK atletiek in augustus zet de Jamaicaan een punt achter zijn loopbaan.

Uitzendingen

Tijd Uitzending Waar?
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
14.00 uur Radio Tour de France NPO Radio 1
14.10 uur Tour de France NPO 1, NPO Sport en NOS.nl
18.00 uur EK voetbal: Zweden-Rusland NPO Sport en NOS.nl
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
19.25 uur Tourjournaal NOS.nl en NPO 3
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
20.45 uur EK voetbal: Duitsland-Italië NPO Sport en NOS.nl
21.35 uur De Avondetappe NOS.nl en NPO 1
22.30 uur Nieuwsuur NPO 2
23.30 uur Journaal met sport NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl