Waterpolosters ten onder tegen Hongarije

Waterpolosters verliezen van eeuwige rivaal Hongarije

De Nederlandse waterpolosters hebben zich bij de WK in Boedapest niet direct weten te plaatsen voor de kwartfinales. Oranje verloor met 10-8 van Hongarije en moet nu in een tussenronde Rusland kloppen om de laatste acht te bereiken.

Oranje en Hongarije speelden al menig kraker tegen elkaar. Bij de EK van vorig jaar was Nederland in de groepsfase te sterk voor de Hongaarsen, maar waren de rollen in de finale omgedraaid: 7-9.

In Boedapest waren de ploegen voor rust gelijkwaardig. Na de 3-2 van Hongarije bleven goals lang uit. Oranje verzuimde een manmeer te benutten en Yasemin Smit raakte de paal. Een door Sabrina van der Sloot benutte strafworp zorgde voor 3-3 bij rust.

Veel steun vanaf de tribunes

Direct na rust liep Hongarije, dat vanaf de tribunes luid werd gesteund, van 3-3 uit naar 7-4. Die dreun kwam Oranje,d at veel moeite had om gaten te vinden in de hechte Hongaarse defensie, niet meer te boven.

Routinier Smit nam de wankelende ploeg nog wel op sleeptouw met drie treffers, maar telkens als zij de achterstand had teruggebracht tot twee goals, scoorden de Hongaarsen weer.

Coach Havenga wist wel waar het mis was gegaan: "Wij missen net in de afronding en zij schieten die ballen twee keer op rij binnen." Over het vervolg van het WK: "Dat wordt een heel zware route. Als je doorrekent: Rusland (derde in Rio), Italië (tweede) en Amerika (eerste)."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl