Sean Klaiber (l) en Simon Makienok

FC Utrecht verslaat Valletta en bereikt derde voorronde EL

FC Utrecht heeft in de Europa League de derde voorronde bereikt. Utrecht was 'thuis' in Waalwijk te sterk voor FC Valletta (3-1) en dat volstond na de 0-0 van vorige week op Malta.

Utrecht, dat vanwege het EK voor vrouwen niet in de eigen Galgenwaard kon spelen, kreeg voldoende kansen, maar aankoop Simon Makienok verprutste de drie beste voor rust.

De 1-0 viel in de achttiende minuut en was schitterend: na een voorzet van Yassin Ayoub kwam de bal fortuinlijk bij Sean Klaiber. De verdediger aarzelde niet en vond van zo‘n twintig meter met een streep de kruising.

Willem Janssen is het middelpunt van de vreugde bij 2-0
    Sean Klaiber haalt uit: 1-0
    FC Utrecht viert de 1-0
    Yassin Ayoub (r) in duel met Uchenna Umeh

Ook na rust miste Utrecht veel kansen en de ploeg werd een penalty onthouden (Makienok werd onderuit getrokken). Het bleef desondanks de knock-out zoeken en Willem Janssen kopte binnen na een hoekschop van Zakaria Labyad.

Labyad zelf zorgde vlak voor tijd met een prachtige krul in de kruising voor de 3-0. De Maltezers redden via Santiago Malano in de slotfase de eer.

In de volgende ronde treffen de Utrechters Lech Poznan dat FK Haugesund met 2-0 versloeg. De eerste wedstrijd hadden de Noren met 3-2 gewonnen.