Warren Barguil
NOS WielrennenAangepast

Froome verdedigt geel met succes, Barguil wint op Izoard

Chris Froome heeft zijn gele trui succesvol verdedigd op de Col d'Izoard. Froome wist de aanvallen van zijn concurrenten te pareren en kwam met Romain Bardet en Rigoberto Urán, de nummers twee en drie van het klassement, over de streep.

De achttiende etappe werd gewonnen door Warren Barguil, die zich vandaag verzekerde van de bolletjestrui. Barguil sprong vanuit de favorietengroep naar Darwin Atapuma toe, omdat niemand anders het initiatief nam.

Iedereen keek naar elkaar, waarna de Fransman maar de stoute schoenen aantrok en solo over de streep kwam. Het is voor Barguil de tweede ritzege van deze Tour.

Barguil wint op Izoard, Froome houdt gele trui

Net als gisteren was Fabio Aru de eerste klassementsrenner die het moeilijk had bergop. Aru moest de anderen op zes kilometer van de streep even laten gaan, maar vocht zich terug.

Landa valt aan, niemand reageert

In de favorietengroep zette Bardet zijn mannen op kop, maar het enige effect was dat het gat met de vluchters slonk. De Nederlandse aanvallers die aan het begin van de dag in de aanval reden (Bauke Mollema, Marco Minnaard en Maurits Lammertink) waren op dat moment al niet meer voorin te vinden.

Op vier kilometer ging Mikel Landa er verrassend vandoor bij zijn kopman Froome en de andere favorieten. De geletruidrager liet het gebeuren, keek om zich heen en moest lang wachten op steun. Uiteindelijk zetten Daniel Martin en Simon Yates zich afwisselend met Froome op kop.

Het algemeen klassement

Romain Bardet probeerde het op 2,5 kilometer zelf, maar Froome en Urán konden met hem mee. Vlak daarna ging Froome er zelf vandoor. Urán en Bardet hadden grote moeite de gele trui te volgen, maar haalden hem bij waarna het trio zich aansloot bij Landa.

De vier kwamen twintig seconden na Barguil over de streep, waar Bardet nog een paar bonificatieseconden wegsnoepte voor Froome..

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl