Jodie Taylor kende met Engeland een vliegende start. Ze scoorde drie keer en Engeland versloeg Schotland met 6-0.
NOS VoetbalAangepast

Engeland kleineert Schotland, Spanje eenvoudig langs Portugal

Spanje en Engeland zijn het EK probleemloos begonnen. In poule D wonnen de Spaanse vrouwen met 2-0 van Portugal, terwijl Engeland met 6-0 veel te sterk was voor Schotland.

Bij Engeland was Jodie Taylor in de Galgenwaard de gevierde vrouw. Voordat ze diep in de tweede helft werd gewisseld had ze al drie keer gescoord. Taylor was ongrijpbaar voor de trage Schotse defensie. Binnen een half uur tekende ze al voor twee goals.

Engeland kent geen mededogen met Schotland

De 3-0 werd in het doel gegleden door Ellen White. Zij was alert nadat een schot van Jill Scott via de keeper en de lat in het veld was gecaramboleerd. In de tweede helft ging Taylor er nogmaals vandoor en met een lobje zette ze de 4-0 op het scorebord.

In de slotfase tekende een andere uitblinkster, Jordan Nobbs, nog voor de vijfde Engelse treffer, waarna diep in blessuretijd Toni Duggan de zesde Engelse goal binnenkopte.

Spanje viert de 2-0 tegen Portugal

Spanje - Portugal

In Doetinchem bleek al vanaf de aftrap dat Spanje in alle opzichten verder is dan de Portugese opponent. De Spaanse vrouwen waren technisch en fysiek de baas op het veld. In de 23ste minuut opende Vicky Losada de score. De speelster van Barcelona nam een lange pass van Andrea Pereira prima aan en schoot raak.

Vlak voor rust werd het 2-0. Amanda Sampredo werd over het hoofd gezien door de Portugese defensie en juist dat lichaamsdeel gebruikte ze om een puntgave voorzet van Mariona Caldentey binnen te knikken.

Spanje wint eenvoudig met 2-0 van Portugal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl