NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 19 juli: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Veel zon en het wordt met 27 tot 32 graden warm, broeierig en benauwd. Later in de middag vanuit het zuiden stevige onweersbuien. Daarbij is kans op zware windstoten, hagel en veel regen.

Wat heb je gemist?

Rond 4.00 uur is de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse begonnen. De eerste lopers vertrokken al vroeg, zodat ze voor de verwachte hitte weer binnen zijn.

Er zijn geen extra maatregelen genomen vanwege de mogelijk tropische temperaturen. De organisatie geeft zoals altijd het advies voldoende te drinken en passende kleding aan te trekken.

Tweede gesprek Trump en Poetin op G20

Presidenten Trump en Poetin hebben elkaar tijdens de G20 naast hun officiële gesprek nog eens uitvoerig gesproken. Dat was tijdens een diner voor de leiders van de G20 in Hamburg.

Het is niet bekendgemaakt waar ze over spraken. Trump reageerde op Twitter dat hij de ophef over het gesprek niet snapt. "Zelfs een diner voor de G20-leiders wordt als onheilspellend neergezet." Hij zegt dat het gewoon een diner voor alle leiders en hun partners betrof en dat de pers ervan wist.

Trump en Poetin ontmoeten elkaar bij de G20 in Hamburg

Noord-Koreaanse overloper keert terug

Een Noord-Koreaanse vrouw die drie jaar geleden naar Zuid-Korea vluchtte, is weer terug in haar thuisland. Ze vertelt in een Noord-Koreaanse propagandavideo dat ze heimwee had en dat ze in Zuid-Korea werd gedwongen om Noord-Korea zwart te maken.

Ze zegt dat ze vrijwillig is teruggegaan, maar het Zuiden gelooft dat niet. De vrouw had in Zuid-Korea carrière gemaakt als tv-persoonlijkheid.

Lim Ji-hyun

OM vindt straf voor Curaçaose pastor te laag

Het Openbaar Ministerie op Curaçao gaat in beroep tegen de celstraf die pastor Orlando B. heeft gekregen. Hij moet negen jaar de cel in voor seksueel misbruik, maar het OM vindt die straf te laag.

De eis was achttien jaar. Orlando B. is veroordeeld voor het verkrachten en aanranden van drie tienermeisjes en vier jonge vrouwen. Orlando B. gaat zelf ook in beroep tegen zijn straf.

De Rains of Blessingkerk

Verder vandaag...

In Arnhem dient het hoger beroep tegen een inmiddels 19-jarige man uit Amsterdam. Volgens het OM heeft hij tussen 2013 tot 2015 geprobeerd uit te reizen naar Syrië om zich daar aan te sluiten bij de jihad.

In Dordrecht wordt de eerste Statenvergadering herdacht en gevierd. 445 jaar geleden, op 19 juli 1572, was de Eerste Vrije Statenvergadering in het Hof van Nederland, in Dordrecht.

Er komt een uitspraak in de langlopende woekerpoliszaak tegen Nationale-Nederlanden. Het vonnis kan grote gevolgen hebben voor consumenten en de verzekeraar. Gedupeerden hopen op meer schadevergoeding. Nationale-Nederlanden moet mogelijk extra betalen. De uitspraak komt pas als de beurs gesloten is, vanwege mogelijk invloed op de koersen.

En de onderhandelaars in de formatie komen voor het laatst voor hun vakantie bij elkaar. Als alles volgens plan verloopt, tenminste. Want voordat ze gaan, willen ze een stevig pakket klaar hebben om te laten doorrekenen door het Centraal Planbureau.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl