NOS SportAangepast

Opeens is De Bakker er weer: hij verslaat Haase

Thiemo de Bakker is bezig aan zijn zoveelste comeback op de ATP Tour. Door slepende blessures aan zijn elleboog en schouder is hij afgezakt naar de 465ste plaats op de wereldranglijst, maar tennissen kan hij nog altijd.

Dat bewees de voormalig Wimbledon-juniorenkampioen bij het challengertoernooi in Scheveningen. Hij versloeg in de eerste ronde titelverdediger en Davis Cup-maatje Robin Haase met 7-6 (7), 6-4.

Haase kwam in de eerste set terug van een break achterstand, maar verspeelde daarna in de tiebreak een voorsprong van 5-1.

De Bakker probeert zich op het derde niveau terug te knokken naar de tophonderd. Afgelopen weken won hij met groot gemak futuretoernooien in Alkmaar en Middelburg, maar vorige week liet zijn lichaam hem weer in de steek en moest hij opgeven in Amstelveen.

Wereldranglijst

In Scheveningen doet hij op een wildcard mee. Door zijn overwinning op Haase boekt hij zo'n dertig plaatsen winst op de wereldranglijst. Mocht De Bakker het toernooi winnen, dan duikt hij ruimschoots de top-300 in. Zijn hoogste ranking ooit was 40 in 2010.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl