Gáston Pereiro

Jeugdig PSV gaat onderuit tegen Grasshoppers

PSV heeft het trainingskamp in Zwitserland afgesloten met een nederlaag in het oefenduel met Grasshoppers uit Zürich. Uitgerekend oud-Ajacied Lucas Andersen was met twee doelpunten de matchwinner tegen de Eindhovense formatie.

Marco van Ginkel stond voor het eerst in de basis en kreeg van Philip Cocu direct de aanvoerdersband. Ook Derrick Luckassen begon aan de wedstrijd, in een verder jong elftal met maar liefst zeven spelers uit de eigen opleiding.

In de eerste helft was PSV de bovenliggende partij. Na dik een kwartier voetballen leek PSV op voorsprong te komen door Sam Lammers, maar de bal werd voor de lijn nog getoucheerd door Albert Gudmundsson die in buitenspelpositie stond. Het was Grasshoppers dat na een half uur op voorsprong kwam, door een doelpunt van Andersen.

Lucas Andersen wordt bejubeld na zijn 1-0 voor Grasshoppers

PSV stelde in de tweede helft orde op zaken door na een minuut gelijk te komen. De Belg Dante Rigo vond met een vrije trap bij de tweede paal de inlopende Gaston Pereiro, die de 1-1 maakte. Na dik een uur kwamen de Zwitsers weer op voorsprong en opnieuw was het Andersen, die met een rake kopbal doelman Luuk Koopmans van dichtbij versloeg. Lammers had in de 74ste minuut nog een grote kans, maar schoot met rechts in het zijnet. Vijf minuten voor tijd maakte Ridge Munsy er zelfs nog 3-1 van voor de ploeg uit Zürich.