Ernesto Valverde
NOS Voetbal

Barcelona-trainer Valverde predikt niet de revolutie

Ernesto Valverdo is bij FC Barcelona sinds eind mei de nieuwe man aan het roer. Maar nu het nieuwe seizoen nadert, blijkt al wel dat de boel niet volledig op de schop gaat bij de trots van Catalonië. Oude Spaanse wijn in nieuwe zakken.

"Ik ben erg blij met hoe we ervoor staan", zegt de 53-jarige oefenmeester, die overkwam van Athletic Bilbao. "De spelers zijn fit en blij. Nu moeten we op de training aan dat gevoel blijven werken."

Raamwerk

Hoewel de transfercarrousel in Europa inmiddels op volle toeren draait, houdt Valverde zich op de vlakte. "Natuurlijk moet de club de transfermarkt in de gaten houden. Maar ik concentreer me vooral op de spelers die we hebben. En daar ben ik erg blij mee."

Nieuwe Barça-coach Valverde: elke trainer heeft zijn eigen manier

Toch hoopt Barcelona op de achtergrond een paar grote transfers te voltooien. Marco Verratti staat bovenaan het lijstje, al lijkt de komst van de peperdure Italiaanse middenvelder van Paris Saint-Germain (80 miljoen euro) alleen mogelijk als Ivan Rakitic vertrekt. En daar heeft de Kroaat juist niet zo'n zin in.

Niets is zeker in de voetbalwereld, maar het raamwerk van de Catalanen zal waarschijnlijk hetzelfde blijven. De 33-jarige veteraan Andrés Iniesta blijft aanvoerder en voorin zullen Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar voor de doelpunten moeten zorgen. "Zij zijn belangrijke spelers in ons team en boezemen de tegenstander angst in", aldus de nieuwe trainer.

Accenten

Valverde, die als speler van Barcelona in 1989 de Europa Cup II won, nam in mei het stokje over van Luis Enrique. Hij voorziet een geleidelijke overgang naar een nieuw tijdperk.

"Elke coach heeft zijn eigen stijl en ideeën. Die stijl wordt overgedragen aan de spelers. In het begin is daar misschien niet zoveel van te merken, maar naarmate de tijd vordert, zie je het wel. En of die stijl goed of slecht is, hangt af van de resultaten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl